Laserterapia koiralle, kissalle, hevoselle

Laserterapia on erinomainen hoitokeino eläinten kanssa.  Eläimet kokevat laserterapian miellyttävänä ja oppivat rentoutumaan hoidon aikana. Laserterapia sopii terapiamuodoksi myös silloin, kun esim. hieronta ei sovi tai eläin jännittää tai pelkää vieraan ihmisen tekemää hoitoa/käsittelyä.

Olen käyttänyt laserterapiaa osana fysioterapiaa jo vuosien ajan. Laserterapiaa annetaan 1-3 kertaa viikossa hoidettavasta vaivasta riippuen, yhteensä 5-6 kertaa tai kun vaiva paranee. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen voi huomata vaikutuksen.

Laserhoidossa ei ole lämpövaikutusta ja siksi se sopii akuuttienkin vammojen hoitoon.  Laserterapialla hoidettavia vammoja ovat esim. lihasrevähtymät tai jännevauriot. Laserterapialla voidaan nopeuttaa myös murtumien, ihovaurioiden ja haavojen paranemista. Se on myös tehokas keino jännetulehdusten hoidossa, jännittyneiden ja kireiden lihasten rentouttamiseen ja kipuhoitona.

Laservalo on puhdasta, biostimuloivaa valoa, jolla vaikutetaan paikalliseen immuunivasteeseen, solujen aineenvaihduntaan ja elimistön omien aineiden tuotantoon. Terapialaserilla (LLLT (Low Level Laser Therapy) hoidetaan koirien ja muiden eläinten akuutteja ja kroonisia ongelmia.

Tutkimustuloksia laserin vaikutuksista voi hakea PubMed-julkaisuista esim. hakusanalla LLLT (Low Level Laser Therapy).