Eläinfysioterapia

 Eläinfysioterapia on eläimen kuntouttamista:

  • tuki- ja liikuntaelinvaivojen yhteydessä (lihakset, nivelet, jänteet, hermot)
  • erilaisissa liikeongelmatilanteissa, kun selkeää syytä ei ole löytynyt
  • neurologisten sairauksien yhteydessä esim. halvaantumisen ja selkäleikkausten jälkeen
  • rasitusvammojen ja loukkaantumisten jälkeen
  • eläimen ikääntyessä
  • ennaltaehkäisevästi lihashuoltona ja motorisina harjoitteina.

Fysioterapiatutkimuksen perusteella saat palautteen eläimen liikuntaelimistön kunnosta. Tutkimuksessa havainnoidaan ja testataan eläimen liikkumista ja liikkeiden symmetriaa. Erityyppisin testein kartoitetaan kuinka eläin käyttää kehoaan, millainen on lihastasapaino, kehonhallinta, raajojen toiminta ja nivelten liikkuvuus. Palpoimalla tunnustellaan selkäranka ja pehmytkudokset eli lihakset, lihaskalvot ja jänteet.

Tutkimuksen perusteella tehdään yhteistyössä omistajan kanssa fysioterapiasuunnitelma ja valitsen terapiamenetelmät. Fysioterapeuttina autan palauttamaan liikkeen normaaliksi motoristen harjoitteiden ja hoitojen, mm. manuaalisen terapian, lihaskalvokäsittelyjen ja mobilisoinnin avulla. Lisäapuna on LASER-terapia ja tarvittaessa akupunktio. Kotiohjeet ovat tärkeä osa fysioterapiaa.

Eläinfysioterapiaan voit varata ajan suoraan minulta, mutta sairaan eläimen hoidosta päättää eläinlääkäri. Jos et ole varma, kuinka kannattaisi toimia, kannattaa soittaa minulle ja kysyä arviotani tilanteesta. Eläinlääkärit myös lähettävät usein asiakkaansa fysioterapiaan. Teen tiiviisti yhteistyötä eläinlääkäreiden kanssa ja paras hoitotulos saavutetaan usein yhteistyössä eläinlääkärin ja omistajan kanssa. Jos sinulla on vakuutus eläimellesi, kannattaa selvittää korvaako se eläinfysioterapian.

 

Eläinfysioterapia, hevosten fysioterapia ja koirien fysioterapia